Kunto-ohjaajan painajainen: Laihdutti 180 kiloa – lihoi 110 takaisin

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Televisiossa ovat saavuttaneet suosiota erilaiset laihdutusohjelmat, joissa seurataan ihmisten painonpudotusta. Vuonna 2009 amerikkalainen David Smith nousi julkisuuteen uskomattomalla muodonmuutoksellaan. Tuolloin 294 kiloa painava neitsyt onnistui laihduttamaan huimat 180 kiloa painostaan.

Smith sai uuden elämän kunto-ohjaajana, ja onnistui myös iskemään itselleen kauniin tyttöystävän. Nyt huonot elämäntavat ovat tuoneet kilot takaisin miehelle, joka on lihonut takaisin 110 kiloa. Phoenixlainen mies kertoi Today-televisio-ohjelmassa ihmettelevänsä, miten on yhä hengissä.

– Söin autossani ennen kuin menin kotiin. Joskus söin nopeasti kaikenlaista kotona, ennen kuin muut tulivat kotiin, David Smith myöntää haastattelussa.

Mies luisui takaisin entiseen elämäntyyliinsä, koska ei tuntenut oloaan kotoisaksi laihtuneena. Smith kertoi sisäisten ristiriitojensa jatkuneen, vaikka hänen ulkoinen olemuksensa olikin muuttunut dramaattisesti. Mies oli myös pettynyt laihtumisen tuloksena roikkuvaan ihoon, jota korjanneet leikkaukset jättivät arpia kehoon.

Smith joutui rappiolle ensin alkoholin ja huumeiden vuoksi, mutta löysi taas pian lohdutuksen ruoasta. Mies nolostui kerättyään kiloja takaisin ja eristäytyi sosiaalisista tilanteista. Hän menetti työnsä ja ystäviään. Nyt mies pelkää menettävänsä tyttöystävänsä Meganin.

Tyttöystävä on luvannut tukea miestä uuteen laihdutusyritykseen. Smith kertoo pohtineensa itsemurhaa, mutta kertoo haluavansa yrittää vielä kerran. Miehen omien sanojen mukaan hän on tällä kertaa todella valmis uuteen vartaloon.