Pikkukoiran upea selviytymistarina: ”Olin varma, että hän oli kuollut”

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Maailma on pullollaan lemmikkieläinten toinen toistaan upeampia selviytymistarinoita, sillä esimerkiksi ihmisen paras ystävä koira on sitkeä eläin. Nyt eräs skotlantilainen vanhus on saanut huokaista helpotuksesta, kun hänen kahdeksan päivää kateissa ollut pikkukoiransa löytyi hengissä.

Brian Shields -niminen vanhus oli ollut lomailemassa Pico-koiransa kanssa Ben Nevis -vuoren lähettyvillä. 74-vuotiaan vanhuksen ja hänen lemmikkikoiransa kävelylenkki päättyi karusti, kun neljävuotias kääpiöpinseri pelästyi rajuilmaa ja karkasi isännänsä luota.

Vanhus yritti etsiä karannutta hauvaansa lomakohteessa usean päivän ajan, mutta hän päätti luovuttaa ja palata kotiinsa 500 kilometrin päähän. Vanhus oli varma siitä, että hänen pikkukoiransa on joutunut alueella liikkuvien villikissojen, kotkien ja kettujen ruoaksi. Koiransa menettänyt vanhus sai kuitenkin kuulla ilouutisen kahdeksan päivää lemmikkinsä katoamisen jälkeen.

Eräs patikoija oli nimittäin löytänyt pikkukoiran vaeltelemassa vuorella. Vanhus ajoi heti takaisin lomakohteeseen ja sai rakkaan lemmikinsä takaisin. Hän uskoo Pico-koiran selviytyneen maastossa syömällä patikoijien jättämiä tähteitä. Vanhus ihmettelee eniten sitä, miten pieni koira onnistui välttämään kohtaamiset nälkäisten petoeläinten kanssa.

– Olen täysin hämilläni siitä, miten koirani selviytyi kahdeksan päivää vuorella. Pico on pieni, mutta vahva koira. Hän varmastikin söi ruohoa tai ihmisten jättämiä tähteitä, Brian Shields kertoi The Daily Mail -sivuston mukaan.