Star Wars on tuottanut tähtietieteellisen paljon rahaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Star Wars on yksi maailman tunnetuimpia ja menestyneimpiä elokuvasarjoja. 25. toukokuuta juhlittiin ensimmäisen Star Wars -elokuvan ensi-illan 35-vuotisjuhlia. Juhlan kunniaksi WIRED-lehti laski paljonko koko elokuvasaaga on tuottanut rahaa.

Kun mukaan lasketaan elokuvien lisäksi myös esimerkiksi oheistuotteet, on Star Wars tuottanut lehden mukaan uskomattomat 33 miljardia dollaria. Siitä ”vain” 4,5 miljardia dollaria on tullut elokuvateattereista.

Star Warsin nimissä on myyty elokuvien lisäksi valtavat määrät esimerkiksi leluja, pelejä, kirjoja, vaatteita ja lähes kaikkea muutakin mahdollista oheistuotetta. Niiden yhteenlaskettu tuotto on noin 23 miljardia dollaria. Kun päälle lasketaan elokuvaliput, VHS-, DVD, ja BluRay-elokuva sekä elokuvien vuokratulot, nousee summa vielä kymmenellä miljardilla dollarilla. Suurimmat tuotot, 15 miljardia dollaria, ovat tulleet leluista.