Kymmenen vetoa joita et voi hävitä – katso käytännön niksit

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Varsinkin juhlissa usein lyödään rahasta tai muista hyödykkeistä vetoa mitä kummallisimmista asioista. Nyt Quirkology neuvoo esimerkiksi kesänkin juhlia silmällä pitäen kymmenen erittäin helppoa temppua, joista vetoa lyömällä sinä tulet aina voittamaan.

YouTube-sivustolla julkaistussa videossa neuvotaan esimerkiksi kuinka vapauttaa kaverit heidän ylimääräisistä rahoista lyömällä vetoa siitä, että he eivät saa paperiliitintä kellumaan vesilasillisen pinnalla. Richard Wisemanin tekemä video neuvookin, kuinka toista paperiliitintä taivuttamalla sinä saat asetettua oman paperiliittimesi nesteen pinnalle ilman, että se uppoaa.

Saat myös itse hyvät naurut, kun lyöt esimerkiksi vetoa paperisen käsipaperin halkaisemisesta. Revi itse ensin normaali käsipaperi kahdesta kohtaa siten, että näin syntyvät suikaleet ovat kiinni paperissa noin sentin kaistaleella. Sitten pyydä kahta ystävääsi ottamaan kahdesta näin syntyneestä kolmesta suikaleesta kiinni, ja käske heidän yrittää saada paperi hajoamaan kolmeen osaan. Tämä ei kuitenkaan tule heiltä onnistumaan, sillä suikaleista huolimatta paperi hajoaa aina vain kahteen osaan.

Videon melkeinpä paras veto neuvotaan kuitenkin aivan viimeisenä. Tempussa neuvotaan asettamaan pöydälle kaksi täyttä juomalasia sekä kaveriltasi lainaamasi seteli. Pyydä sitten kaveriasi asettamaan kätensä kämmenpuoli alaspäin pöydälle. Sen jälkeen sinun tulee selittää, kuinka vedon ensimmäinen osio koostuu tasapainoilusta samalla kun asetat täydet juomalasit kaverisi käsien päälle. Ystäväsi tuskaillessa juomat sormillaan onnistutkin jo omahyväisenä nappaamaan pöydällä olevan setelin – ja pinkomaan pakoon.