Shokkipäätös koulun päättäjäisissä: Justin Bieberin hitti korvasi God Bless American

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Suomen koulujen kevätjuhlissa lauletaan yleensä Suvivirren kolme ensimmäistä säkeistöä. Joidenkin mielestä virsi ei kuitenkaan kuulu koululaisten yhteislauluksi sen uskonnollisen sisällön takia. Nyt New Yorkin Brooklynissa sijaitseva koulu on noussut uutisotsikoihin erään lauluvalinnan vuoksi.

Rehtori Greta Hawkins päätti tiistaina, että heidän koulunsa päättäjäisjuhlissa kuullaan isänmaallisen ja perinteisen God Bless America -laulun sijaan hieman toisenlainen kappale. Päättäjäisissä nimittäin kuullaan teinitähti Justin Bieberin Baby-hittibiisi. Rehtorin mukaan lauluvaihdos tehtiin, koska Irving Berlinin säveltämä isänmaallinen laulu voi loukata muita kulttuureja.

Lauluvaihdos on herättänyt monia mielipiteitä, sillä esimerkiksi joidenkin mielestä Bieberin hittikappaleen esittäminen lähettää nuorille huonon kuvan Yhdysvaltojen isänmaallisuudesta. E! Online -sivuston toimittaja Bruna Nessif vitsaili, että ensi vuonna kyseisen koulun päättäjäisissä kuullaan varmaankin Bieberin tuorein hittikappale, Boyfriend.

– Me emme voi antaa poliittisen korrektiuden tuhota amerikkalaisia arvoja ja perinteitä, Michael Grimm kertoi julkisessa lausunnossaan.

Justin Bieberin odotettu Believe-albumi julkaistaan 19. kesäkuuta. Levyn ensimmäinen single Boyfriend nousi heti julkaisupäivänään iTunes-musiikkipalvelun ladatuimmaksi kappaleeksi. Teinitähti joutui aiemmin tässä kuussa uutisotsikoihin, kun hänen väitettiin pahoinpidelleen paparazzia yläruumiin alueelle. Bieber joutuu poliisien kuulusteluihin, kun hän palaa All Around the World -maailmankiertueeltaan.