Terroristin lupaama palkkio naurattaa – 10 kamelia presidentti Obaman vangitsemisesta

Ohhoh! · Stara.fi

Yhdysvaltojen sota terrorismia vastaan on vuosien varrella johtanut tunnettujen terroristien metsästämiseen rahapalkkioita lupaamalla. Nyt eräs terroristi on vastannut päästään asetettuun palkkioon lupaamalla puolestaan kameleita Yhydysvaltain presidentin vangitsijalle.

CNN-uutissivusto kertoo, kuinka somalialaisen al-Shabaab -ryhmän johtaja Fuad Mohamed Khalaf on asettanut Yhdysvaltain presidentin Barack Obaman vangitsemisesta 10 kamelin palkinnon. Huimaava ei ole myöskään Yhdysvaltain ulkoministerin Hillary Clintonin päästä luvattu 20 kanan palkinto. Terroristin asettamat vaatimattomat palkkiot ovat vastalauseita Obaman hallinnon vastikään asettamalle rahasummalle Khalifin kiinniottamiseksi.

Yhdysvallat lupaa viisi miljoonaa dollaria, eli hieman yli neljä miljoonaa euroa Khalafin kiinniottajalle. Samaisen al-Shabaab -ryhmän perustajasta Ahmed Abdi aw-Mohamedista on taas julkistettu huima seitsemän miljoonan dollarin, eli noin 5,6 miljoonan euron kiinniottopalkkio. Khalafin kamelipalkkiot ovatkin suora näpäytys Yhdysvaltojen rahakkaille kannustimille al-Qaida -terrorijärjestön kanssa toimivan al-Shabaabin jäsenien kiinniottamiseksi.