Arvostelu: Men in Black 3

Elokuvat · Neea Jokinen

Mustapukuisten agenttimiesten ja avaruusolioiden värittämien Men in Black -elokuvien kaksi ensimmäistä osaa ovat tuottaneet yli miljardi dollaria. Suosikkinäyttelijä Will Smithin tähdittämien agenttielokuvien odotettu kolmas osa sai ensi-iltansa Suomessa 23. toukokuuta.

Vuosien varrella synkistynyt Agentti K (Tommy Lee Jones) joutuu kohtaamaan menneisyytensä haamun, kun planeettoja tieltään raivaava Elukka-Boris-niminen avaruusolio uhkaa maan tulevaisuutta. Iäkkään agentin koulima Agentti J (Will Smith) saa selville maailmankaikkeuden salaisuuksia, joita hänen vanhempi agenttitoverinsa on pitänyt sisällään jo vuosikymmeniä.

Agentti J päätyy aikamatkalle vuoteen 1969, jossa hän tapaa nuoremman Agentti K:n (Josh Brolin). Sankaripari yhdistää voimansa menneisyydessä pelastaakseen maailman kostonhimoiselta avaruusoliolta. Samalla Agentti J pääsee tutustumaan vanhemman sukupolven MIB-laitteistoon ja isähahmonsa nuorempaan versioon.

Men in Black 3 -elokuva ei loista huumoritasolla, sillä käsikirjoituksen vitsit tuntuvat hieman kuluneilta. Hauskoja puheenvuoroja ja lausahduksia olisi kuullut mielellään enemmän monitoimitähti Will Smithin roolihahmon suusta. Limakasoiksi räjähtävien avaruusolioiden sisältämistä taistelukohtauksista puuttuu hauskuus, jonka vähäisyys jää harmittamaan katsojaa elokuvan jälkeen.

Näyttelijäsuoritusten parhaimmistoa edustaa 44-vuotias Josh Brolin, joka sopii nuoren Agentti K:n roolihahmon esittäjäksi kuin nakutettu. Elokuvan naiskauneudesta vastaa She’s Out of My League -elokuvasta tuttu Alice Eve, joka tarjoaa katsojalle romanssikutkutusta tuuheine hiuksineen ja minimekkoineen. Brittinäyttelijätär Emma Thompsonin Agentti O -roolihahmo jättää laimean maun katsojalle muuten maineikkaasta tähdestä.

Toimintakomedia yllättää juonellaan, jonka käänteet voivat saada monen katsojan himoitsemaan jopa neljättä Men in Black -elokuvaa. Jos on seurannut mustapukuisten agenttien aikaisempia seikkailuja, on kolmas elokuvaosa varmasti fanien makuun. Elokuva ratsastaa kuitenkin edeltävien osiensa menestyksellä, joten se ei todennäköisesti tuottaisi ilman niitä satoja miljoonia dollareita.

Lajityyppi: 3D, Toiminta, komedia, sci-fiOhjaaja: Barry SonnenfeldPääosissa: Will Smith, Tommy Lee Jones, Josh Brolin, Alice Eve, Emma Thompson, Nicole ScherzingerEnsi-ilta: 23.5.2012 (Suomi)Kesto: 1h 45minIkäraja: K12

Pisteet 2/5