Tutkimus: Miehet himoitsevat sittenkin enemmän brunetteja? Tässä syyt

Lifestyle · Meri Pulkkinen

Usein sanotaan, että blondeilla on muita hauskempaa. Vaaleaveriköiden uskotaan jopa miellyttävän miespuolisten henkilöiden silmiä muita naisia enemmän. Nyt AskMen-sivusto on listannut syitä, jotka kuitenkin tukevat teoriaa brunettien suuremmasta vetovoimasta.

Sivusto kertoo tutkimuksesta, jonka mukaan tatuoinnit koetaan näyttävän paremmalta ruskeahiuksisen naisen keholla. Tutkimustulosten mukaan bruneten elämäntapavalintoja arvostellaan muutenkin lievemmin esimerkiksi blondien valintoihin verrattuna. Samalla kävi kylläkin myös ilmi, että ylipäänsä tatuoitu nainen koetaan vähemmän viehättävänä kuin kehoaan koristelematon neitokainen.

Brunetet koetaan myös kypsempinä ja kokeneempina vaaleahiuksisiin kaunottariin verrattuna. Puolalaisen 360 miestä kattaneen tutkimuksen vastaajista 36 prosenttia kävisi syväluotaavaa keskustelua mieluummin ruskeahiuksisen naisen kanssa. Brunettien uskotaan olevan myös itsenäisempiä, eikä heitä koeta läheskään niin avuttomiksi kuin heidän vaaleahiuksisia kanssasisaruksiaan.

Tummat hiukset nähdään myös vakavuuden merkkinä. Blondeja pidetään enemmän hauskaa pitävinä ja kevytmielisinä, kun taas brunetet koetaan käytännönläheisemmiksi. Ruskeahiuksisia neitokaisia pidetään myös kykenevämpinä ja älykkäämpinä. Tällä mielikuvalla voikin olla todellisia seurauksia esimerkiksi työelämässä.

Ruskeahiuksisten neitokaisten ajatellaan myös tienaavan enemmän rahaa. Erityisesti meikkiä käyttämätön brunette koetaan erään tutkimuksen mukaan erityisen hyväpalkkaisena. Yllättävää kyllä, tummahiuksinen tyttöystävä saa myös monet miehet kokemaan itsensä menestyneemmäksi. Brunettien ajatellaan usein olevan myös parempia vaimoehdokkaita.