Tältä näyttää rakastuneen Star Trek -fanin unelma

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Melko yleisesti tunnettu populaarikulttuurifakta on se, että Star Trek -fanit voivat parhaimmillaan olla hyvinkin fanaattisia. Jos sarjassa puhuttavan klingonin opettelu ei riitä, tosifani voikin nyt todistaa rakkaalleen omistautumisensa scifi-sarjalle Star Trek -kihlasormuksella.

Valerie Lazutina -niminen amerikkalaisnainen myy sormuksia Etsy-verkkokaupassa. Star Trekistä tutuksi tulleen Starfleet-organisaation tunnuksen muotoon valmistettavan sormuksen materiaalivaihtoehtoihin kuuluvat sterling-hopea, kulta ja 14 karaatin valkokulta. Keskellä Starfleet-tunnusta on kolmen millimetrin kokoinen valkosafiiri.

Sormus on 500 dollarin, eli noin 400 euron, lähtöhintansa puolesta melko huokea kihlasormukseksi. Hintaan vaikuttaa oleellisesti se, ettei sormuksessa ole ollenkaan timantteja. Sormukset valmistava ja myyvä Lazutina kertoo suunnitelleensa sormuksen alunperin kovalle Star Trek -fanille, joka halusi kosia tyttöystäväänsä aiheeseen sopivalla sormuksella. Nyt kuka tahansa voi tilata oman Star Trek -sormuksensa VaLa Jewelryn Etsy-sivuilta.

– Mies halusi kosia tyttöystäväänsä scifi-kokoontumisessa Coloradossa Jonathan Frakesin edessä (Frakes esitti komentaja William Rikeria Star Trek – uusi sukupolvi -televisiosarjassa), Lazutina kertoo lehdelle sormuksen ideoineesta miehestä.