Kanadalaisopettaja näytti oppilailleen kannibaalin tuotoksen

Ohhoh! · Meri Pulkkinen

Monissa kouluissa näytetään oppimistarkoituksessa tunneilla videoita. Eräs kanadalainen historian ja yhteiskuntaopin opettaja on nyt kuitenkin näyttänyt oppilailleen videon, jota ei missään muodossa voi sanoa opettavaiseksi. Videolla nähdään erittäin julma paloittelusurma.

Luke Magnotta -nimisen miehen kerrotaan videokuvanneen tekemänsä raa’an murhan ja laittaneen sen nettiin. Nyt eräs opettaja on näyttänyt kyseisen 1 Lunatic, 1 Icepick -paloitteluvideon oppilailleen, Toronto Star -lehti kertoo. Luke Magnottaa syytetään hänen Jun Lin -nimisen homorakastajansa paloittelemista ja tämän lihan syömisestä. Interpolin etsintäkuulutettujen listalla ollut, homopornotähtenä työskentelevä 29-vuotias Magnotta jäi äskettäin kiinni Saksassa.

Cavelier-De LaSalle -lukion opettajana toiminut mies oli kysynyt oppilailtaan, haluavatko he nähdä kyseisen videon. Katsomista kannattaneet olivat voittaneet äänestyksen äänin 22 – 3, eikä häviäjille tarjottu mahdollisuutta poistua luokasta brutaalin paloitteluvideon ajaksi. Raporttien mukaan eräät oppilaat olivat kannustaneet opettajaa näyttämään videon.

– Aluksi koin sen rankaksi, ehdottomasti. Mutta en saanut siitä traumoja tai mitään. Näemme nykypäivänä niin paljon kaikkea televisiossa, luokassa ollut oppilas Maude Aubin-Boivin kertoo lehdelle.

Koulu on tuominnut opettajan käytöksen täysin ja hänet on pidätetty virasta. Jopa Kanadan opetusministeri Michelle Courchesne on kommentoinut opettajan tekoa kauhistuttavaksi. 25 videon nähneelle oppilaalle on hankittu psykologista neuvontaa.