Petitkö kumppanin luottamuksen? Näin voit korjata tilanteen

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Lemmenasiat herättävät tunteita suuntaan jos toiseen. Monissa suhteissa koetaan hekumallisten hetkien ja romantiikan lisäksi myös kriisejä, joissa pariskunnan rakkautta testataan. Nyt Glamour -sivusto kertoo miten pariskunta voi ratkoa luottamuspulasta johtuvia ongelmiaan.

Huomaavaisinkin kumppani voi joskus tehdä virheitä ja niiden kautta menettää rakkaansa luottamuksen. Pettäminen, lupausten rikkominen ja valehtelu vaikuttavat suhteen ilmapiiriin ravistelevalla tavalla. Virheen tehnyt osapuoli tuntee syyllisyyden painolastin harteillaan, ja loukattu partneri saattaa kyseenalaistaa koko suhteen perustavanlaatuisesti.

Virheistä voi kuitenkin oppia, ja kuka tahansa maalaisjärjellä varusteltu kullanmuru ymmärtää erilaisten mokien kuuluvan normaaliin elämään. Tilanteen tultua ilmi on tärkeintä hoitaa siitä seuraava keskustelu täydellisellä rehellisyydellä. Omat tunteensa on hyvä päästää vapaasti esiin, ja antaa myös tilaa partnerin tuntemuksille.

Suuremman vaikutuksen tekee kumppani, joka esimerkiksi paljastaa pettämisensä ennen kuin jää nolosti kiinni syrjähypystä. Tunnustus voi saada kumppanin raivostumaan, mutta aitous on myös kasvualusta suhteen parantumiselle. Sivusto kannustaa kehittämään kuuntelemisen taitoa, jotta riidan molemmat osapuolet tuntevat todella tulleensa kuulluksi.

Omista virheistään kertominen herättänee petetyssä osapuolessa liudan tarkentavia kysymyksiä. Onkin hyvä vastata niihin rehellisesti ja selventää tilanteen syntyä rakkaalle. Tekosyiden esittäminen ei herätä sympatioita, joten pettäjän on hyvä ottaa vastuu tekosistaan.

Keskustelu puhdistaa ilmaa, mutta kumppanin anteeksianto ei tule välttämättä samantien. Tunteiden käsittelyyn onkin annettava aikaa, jotta petetty osapuoli saa toipua järkytyksestään rauhassa. Virheet on mahdollista antaa anteeksi, ja suhde voidaan pitkäjänteisellä yhteisellä työskentelyllä saattaa taas harmoniseen tilaan.