Borat-tähdestä annettu etsintäkuulutuksia – karkotus Yhdysvalloista uhkaa

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Erityisesti Ali G, Bruno ja Borat -rooleistaan tunnettu koomikko Sacha Baron Cohen on vuosien varrella aiheuttanut hämminkiä lukuisissa maissa rajujen roolihahmojensa ansiosta. Cohen on myös tehnyt lähempää tuttavuutta virkavallan kanssa.

Nyt brittinäyttelijä on paljastanut Sunday Express -lehdelle joutuvansa olemaan erittäin varovainen, jottei tulisi karkotetuksi Yhdysvalloista. Näyttelijävaimonsa Isla Fisherin kanssa Los Angelesissa asuva koomikko on kertonut, kuinka hänestä on voimassa olevat pidätysmääräykset Arizonan ja Kansasin osavaltioissa. Tämä luokin miehelle hieman tukalan tilanteen viranomaisten kanssa.

– On olemassa kaupunkeja tietyissä osavaltioissa joissa en voi kuvata elokuvia. Jos minut pidätetään, viisumini voidaan ottaa pois, Cohen selittää ahdinkoaan.

Hauskoista rooleistaan tunnettu menestyskoomikko kertoi lehdelle myös, kuinka hän välttyi täpärästi pidätykseltä Bruno-elokuvan kuvauksissa. Cohen oli kuvaamassa sitomisleikkejä sisältänyttä kohtausta hotellissa, jonka esimies oli soittanut paikalla poliisit. Kuvausryhmälle tulikin kiire päästä livohkaan ennen virkavallan saapumista, joten he karkasivat paikalta kiipeämällä alas palotikkaita pitkin.

Sacha Baron Cohen avioitui vuonna 2010 näyttelijätär Isla Fisherin kanssa. Pari vihittiin salaa heidän Pariisin matkallaan. Pariskunta oli sitä ennen seurustellut kahdeksan vuoden ajan ja heillä on kaksi tytärtä. Parin huhuttiin menevän naimisiin jo neljä vuotta sitten. Fisher tunnetaan muun muassa roolistaan elokuvassa Himoshoppaajan salaiset unelmat.