Hugh Jackman laittaa hyvää kiertämään – auttaa tulokkaita

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Suuren suosion saaneiden X Men -elokuvien tähti Hugh Jackman loukkaantui taannoin Australiassa vieraillessaan Oprah Winfreyn keskusteluohjelmassa. Mies saapui haastateltavaksi vaijerilla lentäen, mutta stuntti meni pieleen ja Jackman törmäsi rajusti valolaitteisiin.

Nyt 42-vuotias Hugh Jackman on kuitenkin otsikoissa positiivisempien asioiden merkeissä. Australialaiskomistus on kertonut AP-uutistoimistolle aikovansa auttaa aloittelevia näyttelijöitä osallistumalla newyorkilaisille Tropfest-lyhytelokuvafestivaaleille. Jackman käynnistää festivaalien juhlallisuudet tulevana lauantaina Bryant Parkissa.

Wolverine-roolistaan erittäin tunnettu näyttelijä myös seuloo Tropfesteille osallistuneista parhaimmat. Paikalla olevat tuomarit Rose Byrne, Judah Friedlander ja Jennifer Westfeld valitsevat festivaalien parhaan lyhytelokuvan, näyttelijän sekä näyttelijättären. Parhaan filmin tittelin nappaaja vie mukanaan myös makean 20.000 dollarin voittoshekin.

Jackman on kertonut halunneensa Tropfestin avulla antaa alalle pyrkiville hyvän mahdollisuuden päästä esille. Komistus on kertonut omista vaikeuksistaan nuorena näyttelijänä, ja siitä, kuinka hän joutui työskentelemään joka päivä edetäkseen urallaan. Tropfest järjestettiin ensimmäistä kertaa Australiassa 20 vuotta sitten, ja nyt tapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa Yhdysvalloissa.

Taannoin AshleyMadison.com -verkkopalvelun kyselyssä selvisi, että Jackman oli kolmanneksi toivotuin pari avioliiton ulkopuoliseen suhteeseen. Äänestykseen osallistui yli 30.000 vastaajaa. Sydneyssä syntynyt Jackman meni naimisiin vaimonsa Deborra-Lee Furnessin kanssa vuonna 1995.