Keihäs lävisti teinipojan aivot – selvisi vammoitta! Katso röntgenkuvat

Ohhoh! · Meri Pulkkinen

Välillä maailmalta kantautuu uutisia kammottavista onnettomuuksista, joista ihmiset ovat kuin ihmeen kaupalla selvinneet elossa. Nyt puhuttaa 16-vuotiaan teinipojan tapaus, sillä hän selvisi hengissä saatuaan kalastuskeihään suoraan aivoihinsa.

The Sun -lehti kertoo amerikkalaispojasta nimeltä Yasser Lopez, joka oli ollut kaverinsa kanssa kalastamassa harppuunan kanssa. Harppuuna kuitenkin laukesi kun parivaljakko oli pakkaamassa varusteitaan, jolloin harppuunassa ollut keihäs lävisti 16-vuotiaan teinin aivot. Koko ajan tajuissaan pysynyt nuori lennätettiin pikaisesti miamilaiseen sairaalaan.

Kolme tuntia kestäneen leikkauksen aikana lääkärit irrottivat poran avulla keihään pojan päästä. Kuin ihmeen kaupalla mikään pojan elintärkeistä aivotoiminnoista ei vaurioitunut, eikä hänelle jäänyt mitään pysyviä vammoja tapahtuneesta. Lopez ei kuitenkaan muista onnettomuudesta mitään.

Lehdelle puhunut neurokirurgi Anders Cohen kertoo, että tarinan onnelliseen loppuun vaikutti oleellisesti vamman sijainti. Koska keihäs lävisti Lopezin aivot oikealta puolelta, vasemmalla puolella sijaitsevat puhetta, persoonallisuutta ja kognitiivisuutta kontrolloivat alueet säilyivät vahingoittumattomina. Niin erikoiselta kuin teinin onnettomuus kuullostaakin, se on kuitenkin arkipäivää häntä hoitaneille lääkäreille.

– Ihmisiä tulee sairaalaan ampumahaavoja, veitsiä, pesäpallomailoja ja viidakkoveitsiä päissään. Kerrotpa mistä tahansa, niin minä olen nähnyt sen, Cohen kertoo lehdelle näkemistään vammoista.