Jymy-yllätys: Koira palasi kotiin vuosien jälkeen

Ohhoh! · Neea Jokinen

Maailma on pullollaan lemmikkieläinten toinen toistaan upeampia selviytymistarinoita, sillä esimerkiksi ihmisen paras ystävä koira on parhaimmillaan sitkeä ja viisas eläin. Nyt erään amerikkalaisen perheen uutisoitiin saaneen kadonneen lemmikkikoiransa takaisin.

Roordan perheen terrieri-rotuinen koira katosi neljä vuotta sitten heidän kotinsa pihamaalta. Tessa-koiran uskottiin joutuneen kojoottien ruoaksi, sillä alueella liikkui paljon nälkäisiä preeriasusia. Perhe olikin yllättynyt, kun he saivat aiemmin tänä vuonna kadonneen lemmikkikoiransa elävänä takaisin.

Rajusti laihtunut Tessa-koira oli vaeltanut perheen naapurustossa, ja Roordat päättivät viedä heidän lemmikkikoiraansa muistuttavan eläimen lääkäriin. Eläinlääkärit saivat selville mikrosirun avulla, että koira oli todellakin perheen kadonnut lemmikki. Perheen mukaan karkuteillä ollut hauva tunnisti perheenjäsenensä.

– Tessa tuli heti luokseni, kun kutsuin häntä nimellä. Hän näytti todella iloiselta, Jeff Roorda kertoi stltoday-sivustolle.