Arvostelu: Soul-siskot

Elokuvat · Neea Jokinen

Kirkkokuoroja, rakkaustarinoita ja tunnelatauksia tulvivia musiikkiesityksiä nähdään pian Suomen valkokankailla, kun Soul-siskot-elokuva saa ensi-iltansa 22. kesäkuuta. Harmonisen elokuvan pääosia esittävät kantrikuningatar Dolly Parton ja räppärinäkin tunnettu Queen Latifah.

Heikosta taloustilanteesta kärsivän Pacashaun kaupungin kirkkokuoro antaa köyhille asukkaille toivonpilkahduksia paremmasta, kun he osallistuvat Joyful Noise -laulukilpailuun. Yläkerran Herraa kunnioittavia lauluja esittävän kirkkokuoron johtajana toimii Vi Rose Hill (Queen Latifah), joka yrittää pitää teini-ikäisen Olivia-tyttärensä (Keke Palmer) siveellisellä tiellä.

Tappioita laulukilpailuissa kokenut kirkkokuoro saa uuden ja nuorekkaan ilmeen, kun rikkaan G.G. Sparrow -nimisen lesken (Dolly Parton) lapsenlapsi palaa maisemiin. Pahan pojan mainetta kantava Randy (Jeremy Jordan) ihastuu upeaääniseen Oliviaan. Nuorten romanssi aiheuttaa kiistatilanteita kuoron voimahahmojen G.G. Sparrow’n ja Vi Rosen välillä. Naiset yrittävät löytää yhteisen sävelen monien mutkien kautta pärjätäkseen laulukilpailussa.

Soul-siskot-elokuvan parasta antia ovat korvia hivelevät musiikkiesitykset. Elokuvan ihokarvoja nostattavimpien lauluhetkien joukkoon lukeutuu Keke Palmerin tulkinta Michael Jacksonin Man In The Mirror -hittikappaleesta. Musiikkielokuvassa kuullaan myös lukuisten tähtiartistien kuten Usherin, Chris Brownin ja Stevie Wonderin tuotantoa.

Komediagenreen sijoitetun elokuvan vitsipuoli jää taka-alalle, sillä juonta dominoi musiikki, teinirakkaus ja yksinäinen avioelämä. Draamaa elokuvaan tarjoaa tiukkaa kuria pitävän kuoronjohtajan ja hänen aikuistuvan tyttärensä voimakas suhde. Viihdyttävimmät puheenvuorot kuullaan tiimalasivartaloisen Dolly Partonin elämäniloisen ja määrätietoisen roolihahmon suusta.

Elokuvan yllättävimmän näyttelijäsuorituksen tekee 18-vuotias Keke Palmer, joka häikäisee katsojan niin lauluäänellään kuin kauneudellaankin. Musikaalirooleistaan tunnettu Jeremy Jordan voi puolestaan saada monen naiskatsojan sydämen sykkimään hymykuopillaan. Soul-siskot-musiikkielokuva johdattaa katsojan pohtimaan omia unelmiaan ja riskejä, joita haaveiden eteen täytyy ottaa. Oscar-sarjaan elokuva ei kuitenkaan yllä perinteisten juonikuvioidensa takia.

Lajityyppi: Komedia, musiikki

Ohjaaja: Todd Graff

Pääosissa: Queen Latifah, Dolly Parton, Keke Palmer, Jeremy Jordan

Ensi-ilta: 22.6.2012 (Suomi)

Kesto: 1h 58min

Ikäraja: K7

Pisteet 3/5