Suomalaisrokkaria kunnioitetaan Hollywood-jättielokuvassa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen rocktähti Michael Monroe tuli aikoinaan tunnetuksi Hanoi Rocks -yhtyeen keulahahmona, mutta nykyisin kansalaiset tunnistavat hänet lähinnä realityohjelman tuomarina. Rockpiireissä 50-vuotias Monroe nauttii kuitenkin yhä edelleen myös kansainvälisten supertähtien syvää kunnioitusta.

Pian Suomessakin saa ensi-iltansa vuoteen 1987 sijoittuva Hollywoodin jättielokuva The Rock of Ages, jonka pääosassa nähdään muun muassa Tom Cruise. Elokuvan musiikki on aikansa rock- ja heavyhittejä, ja erään kohtauksen taustalla nähdään myös hieman suomalaista väriä. Elokuvassa rocktähden urasta haaveileva nuori mies kirjoittaa nimittäin kappaleita kotinsa makuuhuoneessa, jonka seinällä nähdään yllättäen julisteessa Michael Monroen kasvot.

Taannoin monet suomalaiset televisiokatsojat järkyttyivät, kun The Voice of Finland -kilpailun ennakkosuosikki Mikko Herranen putosi kisan finaalista. Putoamisen sinetöivät Michael Monroen antamat poikkeukselliset tuomaripisteet, joiden perusteet asetettiin heti tuoreeltaan kyseenalaiseksi. Kulissien takaa nimittäin selvisi, että Monroe oli käynyt mainoskatkolla kiivaan keskustelun ohjelman tuottajan kanssa. Ohjelman tiedotteessa todetaan, että tähtivalmentajat antavat omat pisteensä ensimmäisenä tietämättä muita pisteitä. Tämä väite asetettiin paljastuksen jälkeen kyseenalaiseksi.