5 000 ankkaa sekoitti pikkukaupungin – katso kuvat

Ohhoh! · Anna Poikkimäki

Verkossa nähdään silloin tällöin hellyyttäviä kuvia, joissa eläimet tekevät hauskoja kommelluksia. Nyt verkossa leviää hauskoja otoksia, joissa ankat valloittavat sankoin joukoin kiinalaisen kaupungin kadut.

Kuva: Imgur

Kuvissa nähdään, miten huima joukko ankkoja vaeltaa Taizhoun kaupungin katuja. Elikot pyrkivät ankkafarmareiden ohjauksessa läheiselle lammelle oleilemaan. Ihmiset joutuivat väistelemään otuksia tiellä, kun linnut laittoivat yhteistuumin räpylää toisen eteen.

Ankkoja oli liikkeellä harvinaisen suuri määrä, sillä lintuja arveltiin olevan laumassa noin 5.000 kappaletta. Harva tietää, että ankkoja alettiin alunperin kasvattaa juuri Kiinassa yli 2.000 vuotta sitten. Yleensä ankkoja on laidunnettu maassa korjatuilla riisiviljelmillä, eivätkä lättäjalat varsinaisesti kuulu kaupunkimiljööseen.

Kuva: Imgur