Lehti Itämeren mysteeristä: ”Oudompi kuin mikään UFO-havainto”

Nettivideot Ohhoh! · Stara.fi

Viime kesänä Suomi nousi yllättäen kansainvälisen huomion kohteeksi UFO-keskustelussa, kun amerikkalainen Space.com uutisoi, että Suomen ja Ruotsin väliseltä merialueelta oli löydetty meren pohjasta mielenkiintoinen tunnistamaton esine.

87 metrin syvyydessä olevaa 60 metrisen kiekkomaisen esineen epäiltiin olevan UFO. Tänä kesänä paikalta on saatu kuvamateriaalia, joka ei ole selvittänyt havainnon alkuperää vaan päinvastoin aiheuttanut entistä enemmän kysymyksiä. Asiaa seurannut The Tokyo Blonde toteaa nyt, että löydös on ”oudompi kuin mikään UFO-havainto”.

Alueella käyneet sukeltajat eivät osaa selittää mitä merenpohjassa todellisuudessa makaa, sillä heillekin sukellukset aiheuttivat vain uusia kysymyksiä. Sukeltaja Dennis Åsberg totesi, että näky oli kuin tieteiselokuvasta. Kuvissa nimittäin näkyy pyöreän esineen lisäksi myös suoria muotoja, pyöreitä reikiä ja kulmia, joita luonto ei ole voinut muovata. Esineen pohjoispuolelta merenpohjasta on löytynyt lisäksi jälkiä, joiden mukaan se on liukunut pohjassa ennen pysähtymistään.

Havainnon teki ensimmäisenä ruotsalainen aarteenetsijä Peter Lindberg, joka on aiemmin kunnostautunut muiden muassa uponneiden laivojen paikallistamisessa. Ryhmä oli etsimässä uponnutta alusta Suomen ja Ruotsin väliseltä merialueelta, josta oli määrä löytyä ikivanhaa samppanjaa, mutta aluksen sijaan löytyikin valtava kiekkomainen esine.