Termiitit pääsivät kassakaappiin – söivät 40 000 euron säästöt

Ohhoh! · Meri Pulkkinen

Kassakaappien toimintaperiaate perustuu luonnollisestikin siihen, että ne pitävät sisällään olevat arvoesineet, rahat ja dokumentit turvassa. Eräs kassakaapin omistava taiwanilaisnainen ei kuitenkaan ollut kaappinsa suhteen näin onnekas.

Apple Daily kertoo, kuinka sukunimellään Chen esiintyvä nainen oli järkytyksekseen huomannut termiittien nakertaneen piloille huimat 40.000 euroa hänen kassakaapissaan. Taipein yliopistosta viime vuonna valmistunut nainen oli säästänyt rahoja kahdeksan vuotta. Chen oli säästänyt voidakseen lähteä ulkomaille opiskelemaan.

Epäonninen säästäjä kääntyikin viranomaisten puoleen sen jälkeen kun paikallinen pankki kieltäytyi ottamasta vahingoittuneita seteleitä vastaan. Maan ekspertitkään eivät kuitenkaan yrityksistään huolimatta pystyneet kokoamaan setelisilpusta kasaan neljäsosaa enempää. Chenille hyvitetään entistettyjä seteleitä vastaava summa.

Termiitiien aiheuttama tuho naisen taloudelle tulee silti olemaan huomattava. Epäselväksi jääkin, mistä kolosesta termiitit pääsivät sisään naisen kassakaappiin. Asiantuntijat kehottavatkin ihmisiä viemään säästönsä pankkeihin, jotta tällaisilta tapauksilta vältyttäisiin jatkossa.