Kemissä tehdään erikoista maailmanennätystä – sinäkin voit osallistua

Nettivideot Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaiset tunnetaan ulkomailla erityisesti monista hullunkurisista MM-kisoista ja ennätyksistä. Nyt vuorossa ovat kemiläiset, jotka aikovat tehdä maailmanennätyksen paperiveneillä. Kemissä nimittäin seilataan kesän 2012 päätteeksi maailman suurimmalla paperilaivalla.

Maailman suurin paperilaiva rakennetaan Kemissä paperista taittamalla ja lasketaan vesille Kemin sisäsatamassa 1. syyskuuta 2012. Lisäksi kaupungissa myös soudetaan kilpaa täysmittaisilla paperiveneillä.

Kaikki voivat osallistua tempaukseen kaupunkiin avatuissa erityisissä taittelupisteissä. Osallistua voi myös tekemällä oman paperiveneen kotona ja lähettämällä siitä kuvan. Osallistujat voivat saada myös kuvansa veneen kylkeen Facebookin kautta peukuttamalla ennätysyrityksen sivua. Projektin tavoite on innovoida uusia tapoja käyttää paperia, pahvia ja sellua sekä tuoda esille tulevina vuosina paperiteollisuus uudella ennen näkemättömällä tavalla.