Fifty Shades of Grey rikkoo myyntiennätyksiä – kirjailijalle yli miljoona viikossa

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

E.L. Jamesin kirjoittama Fifty Shades of Grey -erotiikkakirja on ollut tänä vuonna paljon otsikoissa menestyksensä johdosta. Äitipornoksikin kutsuttu teos kertoo nuoren neitsyen ja hänen vanhemman rakastajansa seksisuhteesta. Nyt kirja on rikkonut huimia myyntiennätyksiä.

Äskettäin uutisoitiin, että Fifty Shades of Grey on ohittanut muun muassa Harry Potter ja Twilight -kirjasarjat pokkarimyynnillään. Nyt WENN-sivusto kertoo, kuinka erotiikkakirja on rikkonut Isossa-Britanniassa miljoonan myydyn pokkarin rajan. Kirja rikkoi ennätyksen 11 viikossa, kun esimerkiksi Dan Brownin menestyskirja Da Vinci -koodi rikkoi rajan 36 viikossa.

Maailmanlaajuinen myyntimenestys näkyy myös kirjan kirjoittaneen E.L. Jamesin tilipussissa. Daily Mail -lehti kertoo brittinaisen ansaitsevan kirjan myynnistä hieman yli miljoona euroa viikossa. Fifty Shades of Grey onkin noussut Amazon-verkkokaupan Kindle-sähkökirjoista kaikkien aikojen eniten myydyksi teokseksi. Erotiikkakirjaa myydään yli tuplasti enemmän sähkökirjana kuin painettuina versiona.

Eroottiseen kirjasarjaan kuuluvat myös teokset Fifty Shades Darker ja Fifty Shades Freed. Trilogian ensimmäisestä, eli Fifty Shades of Grey -teoksesta suunnitellaan myös Hollywood-elokuvaa. Monet viihdemaailman tähdet Ian Somerhalderista Ashley Bensoniin ovat ilmaisseet kiinnostuksensa tähdittää novellin elokuvaversiota. Angelina Jolien kerrotaan olevan kiinnostunut elokuvan ohjaamisesta.