Supertähtien alastonkuvat hakkeroinut jopa vuosiksi vankilaan

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Amerikkalaismies, joka hakkeroi esimerkiksi Mila Kunisin ja Scarlett Johanssonin roiseja kuvia, alkanee pian katumaan tekojaan. Nyt on nimittäin paljastunut, minkälaista tuomiota julkkisten puhelimia ja sähköposteja hakkeroineelle miehelle vaaditaan oikeudessa.

35-vuotias floridalaishakkeri Christopher Chaney nousi ensimmäisen kerran otsikoihin viime lokakuussa jäätyään poliisin haaveihin Operation Hackerazzi -poliisitutkinnassa. Chaney oli päässyt laittomasti käsiksi jopa 50 näyttelijän yksityisiin tietoihin ilman minkäänlaista tietojenkäsittelykoulutusta. Nyt TMZ-sivusto kertoo, että syyttäjä vaatii miehelle tuntuvaa rangaistusta.

Chaney on jo aiemmin myöntänyt syyllisyytensä rikoksiin, joista häntä syytetään. Nyt syyttäjä on esittänyt vaatimuksensa tapausta käsittelevälle tuomarille. Sen mukaan mies tulisi tuomita 71 kuukaudeksi, eli lähes viideksi vuodeksi vankilaan. Tämän lisäksi hakkerin tulisi maksaa laittomuuksistaan uhreilleen tuntuvia korvauksia.

Esimerkiksi Christina Aguileran, jonka alusvaatekuvia mies hakkeroi itselleen, esitetään saavan lähes 6.000 euroa kärsimyksistään. Summa ei kuitenkaan ole mitään verrattuna siihen mitä syyttäjä esittää maksettavaksi Scarlett Johanssonille. Hänen katsotaan ansaitsevan mieheltä 53.000 euroa ja näyttelijä Renee Olsteadille vaaditaan 62.000 euron korvauksia.

Hakkerin tapausta on käsitelty oikeudessa pitkin kevättä, ja hän saa lopullisen tuomion rikoksistaan ensi kuun lopussa. Daily Mail kertoo, kuinka miehen mukaan hän hakkeroi julkkisten sähköposteja ja puhelimia vain omaksi ilokseen. Chaney on tunnustautunut omistautuneeksi elokuvafaniksi.