U2-yhtyeen Bono syyttää korkeampia voimia: ”Jumala ei ole luotettava”

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Rocktähti Bono, eli Paul David Hewson, on tullut vuosien varrella kuuluisaksi maailman suosituimpiin yhtyeisiin lukeutuvan U2-yhtyeen solistina ja ahkerana hyväntekeväisyyden tekijänä. Nyt ihmisoikeusasioihin paneutunut mies on herättänyt kummastusta kommenteillaan Jumalasta.

52-vuotias muusikko on nimittäin kertonut olevansa tyytymätön Jumalan epäluotettavuuteen, The Sun -lehti kertoo. Bono perustelee näkemystään sanomalla, että hän haluaisi Jumalan siunaavan häntä luovuudella aina kun hän on taiteellisesti jumissa levytysstudiossa. Maailman parhaiten ansaitseviin rocktähtiin lukeutuvalla Bonolla ei kuitenkaan ole aikaa odotella levytysstudiossa vapahtajan maagista kosketusta.

– Muistan kuinka tuottaja Quincy Jones sanoi, että sinun pitää odottaa, että Jumala astuu huoneeseen. Ongelma on vain se, että Jumala ei ole luotettava, megatähti selittää The Sunille ongelmistaan levyttämisen kanssa.

Vuonna 1976 perustetulla U2-yhtyeellä ei kuitenkaan ainakaan albumimyynnin perusteella ole ollut kovinkaan ylitsepääsemättömiä ongelmia luovuuden kanssa. Irlantilaisyhtye on myynyt vuosien varrella yli 150 miljoonaa levyä. Tähän mennessä 12 studioalbumia julkaissut U2 on myös voittanut vuosien varrella huimat 22 muusikin Oscar-palkinnoiksikin tituleerattuja Grammy-palkintoja. Mikään muu yhtye maailmassa ei ole voittanut yhtä paljon kyseisiä palkintoja.