Idiootti navigoi merellä tiekartan avulla – tuloksena kallis tunarointi

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Navigointi ei ole kaikille aivan se vahvin laji. Erään brittimiehen tarina vahvistaa juuri tämän, sillä hänet jouduttiin pelastamaan mereltä kahdesti kahden päivän sisällä. Miehen navigointiongelmiin vaikutti toki se, että hän yritti suunnistaa merellä tiekartan avulla.

Daily Mail -lehti kertoo brittimiehen kaksi päivää kestäneestä meriseikkailusta, jonka aikana brittimies jouduttiin pelastamaan kahdesti. Hullin lähellä Isossa-Britanniassa merellä ollut mies tarvitsi ensimmäisen kerran apua eksyttyään jahtinsa kanssa. Hän oli viittoillut apua ohikulkevalta alukselta, joka oli hälyttänyt paikalle pelastushenkilökuntaa.

Pelastajien hinattua miehen rantaan tämä ei kuitenkaan mitä ilmeisimminkään ollut saanut tarpeekseen huvipurrellansa matkaamisesta. Merenkävijä oli lähtenyt takaisin merelle, josta hänet pelastettiin kaksi päivää myöhemmin, koska hän ei ollut osannut ohjata kuusimetristä jahtiaan satamakanaaliin. Ohjausvirheen seurauksena kapteeni karauttikin huvipurtensa karille.

Syy miehen navigointiongelmiin on saanut pelastusviranomaiset hiiltymään. Mies oli nimittäin lähtenyt merelle mukanaan ainoastaan alueen tiekartta. Ilman pätevää karttaa matkannut mies oli myös liikkeellä ilman radiolaitetta tai vaadittavia turvavarusteluja. Hän onkin nyt saanut seikkailustaan ankaraa palautetta, sillä hänen pelastamisensa kerrotaan maksaneen lähes 9.000 euroa.