Arvostelu: Rock of Ages

Elokuvat · Elina Sipiläinen

Tom Cruisen tähdittämä Rock of Ages kertoo musiikkia rakastavista nuorista, jotka tavoittelevat 1980-luvulla rocktähteyttä Hollywoodissa. Pikkukaupungin tyttö Sherrie (Julianne Hough) saapuu suuren unelman perässä Los Angelesiin ja tapaa kuuluisalla Bourbon Room -klubilla työskentelevän Drewn (Diego Boneta).

Drewn ansiosta Sherrie saa rock-klubilta töitä ja pian kaksikon välille kehkeytyy romanssi. Klubi on kuitenkin taloudellisessa ahdingossa, sillä varojen hupeneminen uhkaa sulkea baarin ovet lopullisesti. Taloutta pelastamaan saadaan menestyvä rocktähti Stacee Jaxx (Tom Cruise), joka heittää klubilla tuvan täyttävän keikan.

Klubin toimintaa häiritsee kuitenkin pormestarin vaimo (Catherine Zeta-Jones), joka on ottanut elämäntyökseen rockmusiikin ja kaiken siihen liittyvän tuhoamisen. Pian myös parrasvaloihin pyrkivät Sherrie ja Drew huomaavat tähteyden saavuttamisen vaativan paljon enemmän kuin mihin he olivat varautuneet.

Elokuvan tarina on nähty valkokankaalla jo moneen kertaan. Samankaltaista tarinaa konkurssin partaalla olevasta juottolasta ja mainetta etsivästä tyttösestä on aiemmin voinut seurata muiden muassa leffoissa Burleski, Coyote Ugly ja Chicago. Rock of Ages -elokuvassa tuttuun tarinaan lisämausteensa tuo 80-luvun rockmusiikki.

Rock of Ages alkaa laimeasti, mutta pääsee alkujähmeyden jälkeen vauhtiin hyvien rock- ja heavy-kappaleiden siivittämänä. Heiveröinen juoni ei tosin anna elokuvalle tilaa kasvaa järin suureksi spektaakkeliksi. Tarina on ennalta-arvattava alusta loppuun eikä katsojan odottamia yllätysmomentteja ilmaannu.

Elokuvassa nähdään niin tuoreita näyttelijälupauksia kuin vanhoja Hollywood-tähtiäkin. Pormestarin tiukkapipoisena vaimona jäykän roolin tekevä Catherine Zeta-Jones ja maailmanluokan rocktähteä näyttelevä Tom Cruise ovat leffan suurimpia nimiä. Tom Cruise tekee elokuvassa erittäin onnistuneen roolisuorituksen rappioituneena rocktähtenä. Miehen lauluosuuksia ja flegmaattista rokkikukkoilua olisi valkokankaalta voinut seurata enemmänkin.

Rock of Ages sisältää paljon hyviä musiikkiesityksiä ja juoneen sopivia kappalevalintoja. Suomalaisten musikaalielämystä tosin heikentää huomattavasti se, ettei musikaaliosuuksia ole lainkaan suomennettu. Näin ollen juonta lyriikoillaan eteenpäin vievät lauluesitykset eivät avaudu kaikille katsojille oikealla tavalla. The Rock of Ages -elokuvaa voi suositella musikaalien ja erityisesti 80-luvun rockin ja heavyn ystäville. Suurta lisäarvoa elokuva ei musikaalirintamalle kuitenkaan pysty tuomaan.

Lajityyppi: Komedia, draama, musikaali
Ohjaaja: Adam ShankmanPääosissa: Tom Cruise, Julianne Hough, Diego Boneta, Russell Brand, Paul Giamatti, Catherine Zeta-Jones, Malin Akerman, Mary J. Blige, Bryan Cranston, Alec Baldwin
Ensi-ilta: 29.6.2012
Kesto: 2h 03 min
Ikäraja: 12

Pisteet 3/5