Tom Cruise täytti 50 vuotta – eroskandaali varjosti juhlintaa

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Hollywoodin unelmapareihin lukeutuneet Tom Cruise ja Katie Holmes nousivat vastikään otsikoihin avioeronsa takia. Pariskunta erosi yllättäen yli viisi vuotta kestäneen avioliiton jälkeen. Heillä on yhteinen Suri-tytär, jonka yhteishuoltajuudesta saattaa alkaa oikeustaisto tähtien välillä.

Maailman kuuluisimpiin miestähtiin kuuluva salskean komea Cruise täytti eilen 50 vuotta. Miehen poikamaisista piirteistä iän karttumista tuskin huomaa, ja huomattavasti nuoremman aviovaimon rinnalla toimintatähti onkin vaikuttanut paljon ikäistään nuoremmalta. Mission Impossible -elokuvista tuttu tähti nähdään seuraavaksi valkokankaalla Rock of Ages -elokuvassa, jossa mies esittää rock-tähti Stacee Jaxxia.

Uuden rock-elokuvan menestystä ja syntymäpäivien juhlintaa varjosti kuitenkin tähden erouutinen. Vaimo Katie Holmes avasi sanaisen arkkunsa medialle ja kertoi, että unelmaparin avioliitto oli ollut hajalla jo puolen vuoden ajan. Avioeron syyksi spekuloidaan skientologia-uskontoa, johon Cruise suunnitteli käännyttävänsä kuusivuotiaan Suri-tyttärensä.

Omapäisenä ja intensiivisenä aviomiehenä tunnetulle Cruiselle avioero on kolmas. Komistus on ollut Katie Holmesin ohella aviossa Mimi Rogersin ja Nicole Kidmanin kanssa. Cruise tutustui skientologeihin ensimmäisen vaimonsa Rogersin kautta, ja onkin jäänyt sille tielle. Erikoinen yksityiskohta tähden avioeroissa on, että kaikki miehen entiset olivat kohtalokkaasti 33-vuotiaita, kun liitot menivät säpäleiksi.