Tampere heittämässä bändit pihalle: ”Hävettää kaupungin puolesta!”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tampereen kaupunki ja kaupungin markkinointiväki ottivat takavuosina innolla vastaan nimityksen Mansesteriksi, ja kaupunki onkin hyödyntänyt manserockin menestystä monin tavoin. Nyt Tampere on kuitenkin yllättäen hylkäämässä kaupungin muusikot häätämällä yhtyeet pois harjoitustiloistaan.

Lukemattomat listoillekin nousseet yhtyeet ovat saaneet alkunsa tai ainakin eväät menestykseen juuri kaupungin treenitiloissa. Aamulehden saamien tietojen mukaan Tampere on nyt kuitenkin sulkemassa lähes kaikki yhtyeiden käytössä olevat harjoitustilat. Yllättävä uutinen on tänään saanut kovasti huomiota sosiaalisen median lisäksi myös musiikkalan ammattilaisten keskuudessa. Rokkarit eivät kuitenkaan halunneet kommentoida suunnitelmaa omalla nimellään.

– Hävettää Tampereen kaupungin puolesta. Ensin otetaan kaikki irti manserockin menestyksestä ja sitten isketään tulevia menestyjiä vasten kasvoja. Tällainen suunnitelma osoittaa, että Tampere ei enää arvosta kaupunkia kartalle soittavia muusikoita. Rahat menevät jatkossa kai taiteeseen ja muuhun korkeakulttuuriin, nimettömänä pysyttelevä rokkari ihmetteli Staralle.

Tamperelaisten bändien treenitilojen puolesta on avattu verkossa myös adressi, joka on määrä luovuttaa kaupungin edustajille. Adressissa bändeille vaaditaan asianmukaisia harjoitustiloja.