90-luvun tähdet tekevät paluun – nyt myös rockfestareille

Viihdeuutiset · Stara.fi

Musiikkialalla, kuten myös esimerkiksi muotialalla, trendit tulevat ja menevät, mutta varmaa on se, että kerran hitiksi nousseet tyylit tekevät jossain vaiheessa paluun. Viime vuosina musiikkialalla erityisesti 90-luku on tehnyt kovasti tuloaan.

Dancemusiikin saralla ysärihitit ovat niittäneet menestystä jo vuosien ajan, ja genreen kuuluvat yhtyeet ovat miehittäneet alan tapahtumien ohjelmakarttoja yhtä pitkään. Pandora, Haddaway, Captain Jack, E-Type, Corona ja muut supertähdet eivät ole olleet harvinaisuuksia suomalaisissa tapahtumissa. Pop-alalla myös Lisa Stansfield, Spice Girls ja WHAM! ovat ilmoittaneet paluustaan.

Nyt – muutama vuosi dancegenren jälkeen – trendi on viimein levinnyt laajemmin myös suomalaisille rockfestivaaleille. Tänään käynnistyvässä Ruisrockissa lavalle nousevat esimerkiksi Pulp, Refused ja The Cardigans. Pixies-yhtye teki tosin paluukiertueensa maailmalla jo vuonna 2004, mutta muuten ala on lämmennyt ”rockin menetetylle vuosikymmenelle” vasta nyt. Aika näyttää kasvaako trendi suuremmaksi ensi kesä festivaaleilla.