Nettihuutokaupasta hämmentävä löytö: Osta oma koulu Yhdysvalloista

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Varsinkin Yhdysvalloissa koulut järjestävät usein tapahtumia, joissa kerätään varoja koulun menoihin. Nyt eräs amerikkalaiskoulu on kuitenkin mennyt askeleen pidemmälle perinteisiin myyjäisiin verrattuna, sillä kokonainen oppilaitos on laitettu myyntiin eBay-verkkohuutokauppaan.

Uutistoimisto AP kertoo philadelphialaisesta The Learning Center -koulusta, joka on laitettu myyntiin 600.000 dollarin, eli noin 480.000 euron lähtöhinnalla. Koulun leikkimielinen myynti-ilmoitus kuvailee opinahjon olevan ”hieman käytetty”. Eriskummallinen huutokauppa on vastaus alueen tiukkoihin budjettileikkauksiin, joiden johdosta koulu saatetaan jopa joutua sulkemaan.

Kaikki omasta opinahjostaan unelmoivat joutuvat kuitenkin pettymään, sillä huutokaupan voittaja ei käytännössä saa itse tiloja itselleen. Neshaminyn koulupiirin omistuksessa olevan rakennuksen sijaan ostaja saa sen sijaan nimeämismahdollisuuden, ilmaisen jättipizzan, personalisoidun ja koulun logolla varustetun mukin sekä kunnian pitää puheen lukion valmistujaisseremoniassa.

Kaiken tämän lisäksi ostaja saa eBay-ilmoituksen mukaan tyydytyksen ”koulutuksen tarjoamisesta nuorille, jotka todella tarvitsevat sitä”. The Learning Center on opinahjo koulutiensä keskeyttämisen uhassa oleville nuorille. Rahaongelmissa pyöriskelevän Neshaminyn koulupiirin opettajat ovat lakkoilleet tänä vuonna, koska koulupiiri ei pysty toteuttamaan ammattiliiton palkkavaatimuksia. Myynnissä olevan koulun rehtori JoAnn Holland toivookin, että huutokaupan kautta joku rahakas hyväntekijä astuisi esiin.

– Tiedän että se on hullua. Mutta kaiken sen hyvän kanssa mitä The Learnind Center tekee, olisi hullumpaa olla tekemättä sitä, rehtori Holland kertoo huutokaupasta.