Viikon Google-haku: ”Räsänen kieltäisi…” – tässä tulokset

Viihdeuutiset · Stara.fi

Sisäministeri Päivi Räsänen on kerta toisensa jälkeen aiheuttanut järkytystä milloin missäkin kohderyhmässä halutessaan kieltää lukemattoman määrän erilaisia asioita. Erityisesti internet, ravintolat, seksikauppa, alkoholi ja homoseksuaalit ovat olleet ministerin ajojahdin kohteena.

Viime kuukausina Räsäsen ykköskohteena ovat kuitenkin olleet erityisesti ravintolat ja alkoholi. Eilen paljastui Räsäsen tuorein kieltovaatimus, jossa hän haluaisi kieltää ravintoloiden alkoholialennukset. Ministerin kieltolista on kasvanut jo huikeisiin mittasuhteisiin, ja parhaillaan sosiaalisessa mediassa leviääkin asian oivallisesti osoittava Google-haku. Siinä hakuterminä on ”Räsänen kieltäisi”. Tulokset puhuvat puolestaan.

Helmikuussa Räsänen vaati ravintoloiden aukioloaikojen lyhentämistä, minkä jälkeen ravintolaväki vaati julkisesti ministerin eroa. Pian julkisuuteen päätyi kuitenkin tieto viranomaisten salailemasta selvityksestä, jonka mukaan alkoholin kulutus oli todellisuudessa laskenut jo ilman lakimuutostakin. Viime vuonna Räsänen sai runsaasti kritiikkiä yrittäessään laajentaa nettisensuuria. Ministeri olisi halunnut lisätä keskusrikospoliisin laittomasti ylläpitämälle kieltolistalle myös huumausaine- ja asekauppaan liittyviä verkkosivuja. Esitys tyrmättiin kuitenkin välittömästi.

– Vaikuttaa siltä, että suomalaisen nettifiltterin tosiasiallinen tarkoitus ei ollut lastensuojelu, vaan yleispätevän ja alati laajenevan sensuurimekanismin pystyttäminen, Räsäsen vaatimuksia kommentoi Piraattipuolueen tiedottaja Janne Paalijärvi.

Lokakuussa 2010 Päivi Räsänen aiheutti valtavan kohun ja joukkopaon kirkosta Yleisradion Homoilta-ohjelmassa esittämillään homovastaisilla näkemyksillä. Kohun myötä Turun yliopiston professori Esko Valtaoja kirjoitti Helsingin Sanomiin kolumnin, joka kiteytti monien mielipiteet ministeristä.

– Räsänen pitäisi saada eheyttämishoitoon, jonka jälkeen hänet pitäisi panna elämään avioliitossa toisen naisen kanssa. Syytä olisi myös pohtia, voivatko hänen lapsensa kasvaa tasapainoisiksi aikuisiksi nykyisessä perheessään, Valtaoja kirjoittaa.