Perätön nettiväite: ”Eddie Murphy kuollut lasketteluonnettomuudessa”

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Supertähtien kuolema on perättömien nettiväitteiden kestosuosikki, sillä vuosittain kymmenet maailman viihdetähdet julistetaan kuolleeksi erilaisissa huijausviesteissä. Tuoreimpien kuolinhuhujen keskiöön ovat joutuneet muun muuassa Paul McCartney ja Cher.

Nyt myös tähtikoomikko Eddie Murphy on joutunut hurjien nettihuhujen kohteeksi. Twitter-palvelussa leviää nimittäin huhuja, joiden mukaan näyttelijä olisi menehtynyt lasketteluonnettomuudessa. Hänen väitetään törmänneen puuhun ja loukkaantuneen hengenvaarallisesti.

Hollywood-tähti on kaikesta huolimatta terve ja elossa. Kuolinhuhun uskotaan liittyvän Global Associated News -uutispalvelun taannoin julkaisemaan uutiseen, jossa Murphyn väitettiin kuolleen lasketteluonnettomuudessa. Uutinen väitti, että koomikko menehtyi vammoihinsa sairaalassa. Helmikuussa julkaistu juttu osoittautui kuitenkin täysin tekaistuksi.

Vastaavien huhujen kohteeksi ovat viime aikoina joutuneet myös muun muassa Tina Turner, Will Smith, Jackie Chan, Jim Carrey, Tom Cruise, Charlie Sheen, Miley Cyrus, Britney Spears, Eddie Murphy, Aaron Carter, Adam Sandler, Owen Wilson, Kanye West, Jay-Z, DJ Tiesto, Johnny Depp, Zach Braff, Bill Cosby ja Jeff Goldblum. He kaikki voisivat todeta Mark Twainin legendaarisin sanoin, “Huhut kuolemastani ovat vahvasti liioiteltuja.”