Rikollinen esitti mykkää välttääkseen vankilan – paljastui käytöstapojensa takia

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Rikolliset eivät tunnetusti ole niitä kaikkein älykkäintä kansalaisia. Paatuneimpien roistojen ei myöskään ensimmäiseksi ajattelisi loistavan käytöstavoillaan, mutta nyt eräs brittirikollinen on tehnyt tähän poikkeuksen. Mies jäi nimittäin kiinni huijauksestaan käytöstapojensa takia.

The Sun -lehti uutisoi, kuinka postitoimiston pomona työskennellyttä Amritpal Mehatia syytettiin 400.000 punnan kavaltamisesta. Mies oli kuitenkin muuttunut täysin mykäksi pidätyksensä jälkeen. Vuoden täysin mykkänä ollut Mehat itse väitti, että Jumala mykisti hänet.

Brittirikollisen huijaus paljastui kuitenkin vahingossa, kun hän oli ollut tapaamassa psykiatria. Mielen toimintaan perehtynyt ammattilainen nimittäin sai Mehatin lipsahtamaan toivottamalla tälle onnea tämän äidinkielellä punjabilla. ”Mykkä” rikollinen nimittäin vastasi tälle kohteliaasti ”kiitos”.

Hyväkäytöksinen sheffieldiläismies tuomittiin loppujen lopuksi neljäksi vuodeksi vankilaan. Vuoden puhumatta ollut Mehat myönsi kavaltaneensa yhteensä 408.000 puntaa. Tuomion langettanut tuomari moitti miestä kavalluksen lisäksi myös tapausta tutkineiden poliisien työn hankaloittamisesta.