Tässäkö maailman ensimmäinen terveellinen pizza?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Pizza on tunnetusti peräisin Italiasta, mutta viime vuosina maailman parhaat pizzat ovat yllättäen tulleet usein Suomesta. Kansainvälisissä kilpailuissa suomalaiset ovat nimittäin voittaneet jopa Italian jo useampaan otteeseen.

Kuva: Splash

Pizzaa ei mielletä terveysruoaksi muualla kuin Yhdysvaltojen hallituksessa, joka taannoin määritteli pizzan olevan ”vihannes” sen sisältämän tomaattikastikkeen ansiosta. Nyt Skotlannissa on kuitenkin kehitetty uusi pizzatuote The Eat Balanced Pizza, jonka väitetään olevan ensimmäinen terveellinen pizza. Siinä suolan, rasvan, kalorien ja ravintoaineiden määrien kerrotaan olevan erittäin terveellisellä tasolla. Pizza suunniteltiin yhdessä Glasgow’n yliopiston kanssa.

Kuva: Splash