Ilosaaressa rokkasi 41 000 festivaalivierasta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Joensuun Ilosaarirock veti paikalle lauantaina noin 21.000 kävijää, mikä oli lähes yleisöennätys. Sunnuntaihin oli iltapäivään mennessä myyty hieman alle 20.000 lippua.

Suurimman yleisön keräsivät PMMP, YleX-teltan ääriään myöten täyttänyt brittiläinen The xx sekä viimeisenä esiintynyt ruotsalainen The Hives. Myös Rentolavalla esiintyneet Stig, JVG ja Elokuu vetivät uimarannan täyteen ihmisiä. Syntymäpäiviään viettänyt indieprinsessa Iiris yllätettiin kermakakulla. Sunnuntaina Ilosaarirockin ennakkoon odotetuin esiinty oli Children of Bodom, jonka laulaja Alexi Laiho pääsi vasta torstaina pois oslolaisesta sairaalasta.

Ilosaarirockia järjestävän Joensuun Popmuusikot ry:n toiminnanjohtaja Markku Pyykkösen mukaan järjestäjät ovat hyvin tyytyväisiä kävijämäärään ja tapahtuman kulkuun.

– Tämä kesä on ollut festivaaleilla hankala ja olemme erittäin iloisia kävijämääriin. Pitkästä aikaa myynnissä olleet päiväliput ovat olleet suosittuja ja niitä on kiitelty. Kaikkien aikojen kävijäennätys jäi lauantaina muutaman sadan lipun päähän, mutta olihan täällä väkeä. Työntekijät ja bändit mukaan lukien Laulurinteellä iltaa vietti noin 26 000 ihmistä, kyllähän tuo jo riittää, Pyykkönen toteaa.