Taikurin temppu hengenvaarallisesti pieleen – katso video

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Taikurit onnistuvat yleensä hämmästyttämään katsojia toinen toistaan uskomattomammilla tempuillaan. Tarkkaan mietityt ja runsaasti harjoitellut temputkaan eivät aina mene suunnitelmien mukaan. Tästä on nyt saatu malliesimerkki Irlannista.

35-vuotias illusionisti Keith Perry oli ollut esiintymässä Dublinin Olympia-teatterissa, kun hänen vaarallinen temppunsa meni pahasti pieleen. Taikuri oli pyytänyt kahta yleisön jäsentä sitomaan hänet tuoliin ja peittämään hänen kasvonsa kelmulla. Perryn tarkoituksena oli ollut vapauttaa itsensä ennen tukehtumista, mutta kuten tapahtuneesta tallennetulla YouTube-videolla näkyy, suoritus epäonnistui vaarallisesti.

Videolla mies nähdään rimpuilemassa lavalla tuoliin sidottuna. Hapen loppuessa taikuri ei kuitenkaan pystykään suorittamaan temppuaan loppuun saatuaan ainoastaan toisen kätensä vapaaksi tiukoista solmuista. Perry menettääkin hurjan näköisessä tilanteessa tajuntansa ja hän kaatuu tuolinsa kanssa selälleen.

Irish Sun -lehden mukaan avustajien ripeästi ympäröimä taikuri voi tällä hetkellä jo hyvin. Perry oli tullut tajuihinsa melko nopeasti, eikä hän tarvinnut sairaalahoitoa. Taikurin kannattaisi ehkä kuitenkin harkita joidenkin turvallisempien temppujen tekemistä esityksissään, sillä kyseessä on jo toinen kerta, kun Perry on menettänyt tajuntansa kyseisen taikatempun aikana.