Inception-tähti suuttui – lehti kirjoitti veljen kuolemasta

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Huippusuositusta Kolmas kivi auringosta -televisiosarjasta aikanaan lapsitähtenä tunnetuksi tullut näyttelijä Joseph Gordon-Levitt nähtiin taannoin tähdittämässä valkokankaalla hyvin menestynyttä Inception-elokuvaa yhdessä Leonardo DiCaprion kanssa.

Seuraavaksi Gordon-Levitt tähdittää Suomessa tällä viikolla ensi-iltansa saavaa Yön ritarin paluu -elokuvaa. Mies onkin mainostanut elokuvaa lähiaikoina toden teolla muun muassa lehtihaastattelujen merkeissä. Gordon-Levitt antoi haastattelun myös GQ-lehdelle, mutta nyt mies on kuitenkin suuttunut julkaisulle.

Näyttelijä julkaisi Twitter-mikrobloginsa kautta tiedotteen, jossa hän ilmaisee suuttumuksensa lehteä kohtaan. Mieheltä oli haastattelussa kysytty hänen veljensä kuolemasta. Lehti olikin julkaissut tekstinpätkän, jossa kerrottiin Gordon-Levittin Dan-veljen huhujen mukaan kuolleen huumeiden yliannostukseen. Huhujen levittäminen taas ei sopinut vaikean menetyksensä yksityisenä pitävälle näyttelijämiehelle.

– Huhut ovat tosiasiallisesti vääriä kuolemansyyntutkijan ja poliisilaitoksen mukaan. En tykkää julkisesti puhua veljeni kuolemasta, mutta teen poikkeuksen oikaistakseni nämä vastuuttomat väitteet, Gordon-Levitt kirjoittaa.

31-vuotias Joseph Gordon-Levitt on urallaan nähty Inception-elokuvan lisäksi myös muun muassa When You Find Me, (500) Days of Summer ja 50/50 -elokuvissa. Näyttelijä menetti hetkellisesti työkykynsä vuonna 2010 Dan-veljensä kuoleman myötä. Sittemmin Gordon-Levitt on jo palannut töihin entistä upeampien näyttelijäsuoritusten myötä.