Painonnostaja nosti 244 kiloa – taju kankaalle saman tien

Nettivideot Ohhoh! · Stara.fi

Painonnostajat pyrkivät luonnollisesti tekemään aika ajoin omia uusia ennätyksiään ja haluavat rikkoa vanhat ennätyksensä. Aina ennätysyritykset eivät kuitenkaan mene syystä tai toisesta aivan suunniteltuun tapaan. Usein myös ihmisen fysiikka antaa periksi.

Kuva: YouTube

Nyt verkossa nähdään video, jossa painonnostaja yrittää nostaa 244 kiloa. Se taisi kuitenkin olla liikaa, sillä mies menettää saman tien tajuntansa ja kaatuu kanveesiin. Video vahvistaa syyn siihen miksi kuntosalit ohjeistavat asiakkaitaan nostamaan vain painoja, jotka tuntuvat hyvältä. Tämä mies ei ilmeisestikään ollut moisia neuvoja kuullut. Hän taisi unohtaa myös säännön, jonka mukaan kannattaa hengittää syvään ennen painojen nostamista.

Kuva: YouTube

American Journal of Sport’s Medicine -julkaisun mukaan 20 vuoden aikana Yhdysvalloissa on kiidätetty sairaalaan 970 000 ihmistä painnonnostossa tapahtuneiden kommellusten takia. Heistä 82 prosenttia oli miehiä.