Rocktähti vapautui kuolematuottamussyytteistä Tsekissä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Amerikkalainen metalliyhtye Lamb of God on julkaissut vuosien varrella jo kuusi studioalbumia. Yhtyeen uusin levy Resolution ilmestyi tämän vuoden tammikuussa. Lamb of God joutui heinäkuussa perumaan esiintymisensä Tuska-festivaaleilla solistinsa pidätyksen johdosta.

Yhtyeen solisti Randy Blytheä syytettiin vuonna 2010 Tsekkien Prahan keikalla menehtyneen fanin kuolemantuottamuksesta. Nyt Blythe on Yahoo Newsin mukaan vapautettu takuita vastaan. Prahan käräjäoikeuden edustaja Martina Lhotakovan mukaan takuusumma oli 400.000 dollaria, eli lähes 326.000 euroa.

Fanin kuolemaan johtanut välikohtaus oli sattunut kesken yhtyeen keikan. Paikalla olleiden mukaan miespuolinen fani oli yrittänyt kiivetä lavalle kesken esiintymisen. Lamb of Godin solistin väitetään tönäiseen fanin maahan ja lyöneen tätä. Päälleen pudonnut 19-vuotias vajosi onnettomuuden jälkeen koomaan, ja menehtyi muutamaa viikkoa myöhemmin sairaalassa.