Beastie Boys -tähden testamentti kieltää mainokset

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Legendaarisen pitkän linjan hiphop-yhtye Beastie Boysin jäsen Adam ”MCA” Yauch menehtyi viime toukokuussa 47-vuotiaana syöpään. Vuonna 2009 Yauchin kerrottiin turvautuneen taistelussaan länsimaista lääketiedettä vanhempiin keinoihin.

Adam Yauch räppäsi vuonna 1998 julkaistulla Beastie Boysin Hello Nasty -levyllä, ettei tulisi koskaan myymään musiikkiaan mainoksiin. Hänen testamenttinsä todistaa, että Yauch todella halusi pitää huolen lupauksen pitävän paikkansa vielä tähden kuolemankin jälkeen.

– Nimeäni, kuvaani, musiikkia tai mitään tekemääni materiaalia ei saa missään tapauksessa käyttää mainonnassa, lukee hiphop-legendan testamentissa.

Beastie Boysin jäljelle jääneet jäsenet Michael ”Mike D” Diamond ja Adam ”Ad-Rock” Horovitz haastoivat hiljattain Monster-energiajuoman valmistajat yhtyeen kappaleiden luvattomasta käytöstä mainoskampanjassa.

Vuonna 1979 New Yorkin Brooklynissä perustettu Beastie Boys ei esiintynyt julkisesti vuoden 2009 jälkeen. Yhtye on palkittu useilla Grammy-palkinnoilla ja valittiin aiemmin tänä vuonna Rock’n’Rollin Hall of Fameen. Suosikkiyhtyeen tuorein julkaisu on viime vuonna julkaistu Hot Sauce Committee Part Two.