Tässäkö maailman pienin asunto? 2,5 metriä suuntaansa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Japanilaiset ovat tunnettuja hyvin pienistä asunnoistaan ja kapselihotelleistaan. Nyt maailman mahdollisesti pienin asunto on kuitenki kehitetty Oaklandissa, Yhdysvalloissa. Siellä feng shui -asiantuntija joutui tuskailemaan erikoisen ongelman kanssa.

Mingillä oli suuri tyhjä tila, jonne hänen piti ajoittain majoittaa tilapäisesti jopa 30 henkilöä asumaan ja tekemään töitä feng shuin parissa. Lopulta hän keksi suunnitella nopeasti rakennettavan ”asunnon”, jossa ei ole neliösenttiäkään turhaa tilaa. Kahdessa kerroksessa olevan asunnon alakerrassa on yhdistettävä toimistotila ja makuuhuone, kun olohuone löytyy puolestaan yläkerrasta.

Kuva: Jasmine Rose Oberste

Pyörillä liikkuvan rakennelman voi koota 48 tunnissa ja se on kevyt siirtää purettuna myös rakennuksesta toiseen. Koko asunto on tietenkin täydellisen feng shui. Asunnoksi kehitetty kuutio on kooltaan vain noin 2,5 metriä suuntaansa. Työtilan ja makuuhuoneen voi eristää muista laskemalla näköesteen seinäksi.