Suomalaisyhtye rock-listan ykköseksi Japanissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Hämeenlinnalainen Turisas-yhtye sai perjantaina miljoonayleisön Japanissa, kun yhtye oli pääosassa suositussa Sekai Banzuke -televisioohjelmassa. Kuvausryhmä lensi heinäkuussa varta vasten Suomeen ottamaan selvää, miksi täkäläinen metallimusiikki on niin suosittua.

Erittäin suosittu ohjelma lähetettiin Japanissa parhaaseen katseluaikaan. Heti lähetyksen jälkeen Turisas nousi japanilaisen Twitterin suosituimpien aiheiden joukkoon. Kaikki yhtyeen levyt nousivat muun muassa verkkokauppa Amazonin listalle, ja viimeisin levy Stand Up And Fight nousi rock-levyjen listaykköseksi.

Suomessa on eniten metallibändejä suhteessa väkilukuun, yksi yhtye 53 ihmistä kohti. Monet niistä ovat hyvin suosittuja myös ulkomailla. Turisas on tehnyt kansainvälistä uraa yhteistyössä Music Finlandin kanssa ja soittanut Japanissakin useita kertoja. Myös Suomi ja täkäläinen metallimusiikki olivat ohjelmassa näkyvässä roolissa. Kuvausryhmä haastatteli ja kuvasi ihmisiä Helsingin keskustassa.