Ihmisten valekuolemat ihmetyttävät – uskomattomia tarinoita

Ohhoh! · Neea Jokinen

Maailmalla on saatu viime aikoina kiinni useita huijareita, jotka ovat esimerkiksi valehdelleet omansa tai läheisensä kuoleman saadakseen korvauksia työpaikaltaan tai vakuutusyhtiöltä. Nyt Oddee-sivusto on koonnut yhteen uskomattomimpia tarinoita ihmisistä, jotka ovat huijanneet kuolemansa.

Bennie Wint -niminen mies katosi vuonna 1989 lomamatkallaan Floridassa. Hän oli menossa tuolloin naimisiin kihlattunsa kanssa, mutta häitä ei koskaan pidetty. Mies nimittäin lavasti hukkuneensa surffionnettomuudessa. Sen jälkeen hän ajoi Alabamaan ja hankki itselleen valehenkilöllisyyden William Sweet -nimellä.

Sittemmin mies tapasi uuden naisen ja perusti tämän kanssa perheen. Vasta 20 vuotta katoamisen jälkeen selvisi, miksi Bennie Wint lavasti oman kuolemansa. Mies oli katoamisensa aikaan osallisena huumeringissä, ja hän pelkäsi poliisien jahtaavan häntä.

Vuonna 2009 eräs poliisi pysäytti Wintin tieliikenteessä, jolloin väärennetyistä papereistä kiinni jäänyt mies joutui kertomaan viranomaisille kaksoiselämästään. Lisäksi selvisi, ettei poliisi ollut lainkaan tietoinen miehen huumetouhuista katoamisvuonna, eikä mies ollut etsintäkuulutettujen listalla.

Eräs amerikkalainen nainen jäi kiinni vuonna 2007 oman kuolemansa huijaamisesta. Alison Matera väitti perheelleen olevansa kuolemansairas syöpäpotilas. Hän soitti kotikaupunkinsa kirkkoon valeroolissa ja väitti Alison Materan menehtyneen syöpätaistelussaan.

Sen jälkeen hän pyysi seurakuntaa järjestämään itselleen muistotilaisuuden. Materan toimet paljastuivat, kun hänet bongattiin istumassa kirkon penkillä ja seuraamassa omaa muistotilaisuuttaan. 27-vuotias nainen kertoi keksineensä huijauksen, jotta hän pääsisi eroon kirkkotoiminnasta ja seurakunnasta.

Singaporelainen Gandaruban Subramania huijasi kuolemansa vuonna 1987, jotta konkurssiin joutunut mies saisi 250.000 dollaria, eli 208.000 euroa, vakuutusyhtiöltä. Hän väitti kuolleensa sisällissodassa ja teetti Sri Lankassa tekaistun kuolintodistuksen. Miehen kaksoielämä paljastui vasta vuonn 2007, kun hän yritti matkustaa takaisin Singaporeen. Mies tuomittiin kolmeksi vuodeksi vankilaan petoksesta.