Karhu hyökkäsi nuoren naisen kimppuun – näin hän selviytyi

Ohhoh! · Neea Jokinen

Maailmalta on kantautunut viime aikoina useita tapauksia, joissa karhut ovat hyökänneet ihmisten kimppuun verisin seurauksin. Nyt erään amerikkalaisen opiskelijatytön uutisoidaan selviytyneen karhun hyökkäyksestä neuvokkaiden toimiensa ansiosta.

Seattlessa asuva Julia Stafford joutui viikonloppuna valtavan harmaakarhun hyökkäyksen kohteeksi Alaskan metsämaisemissa. Nuori nainen oli keräämässä tapahtuneen aikaan miespuolisen kaverinsa kanssa näytteitä Pure Nickel -kaivosyritykselle sumuisessa rotkossa.

Brittiläisen Kolumbian yliopistossa opiskelevan naisen mukaan he eivät huomanneet petoeläintä sumuisen ilman vuoksi. Karhuemo ilmestyi yllättäen kaksikon eteen pentueensa kanssa ja lähti juoksemaan uhkaavasti parivaljakkoa kohti. Pippurisumutetta mukanaan kantanut Stafford kertoi, ettei hän ehtinyt tehdä mitään verisen kohtaamisen estämiseksi.

– Olin niin hämmentynyt ja kaikki tapahtui hetkessä. Olin varma, että kuolen. En ehtinyt ottaa pippurisumutetta esille, Julia Stafford kertoi KING5-uutiskanavalle.

Naisen mukaan karhu kuitenkin jätti hänet pian rauhaan, kun Stafford esitti kuollutta. Hänet kiidätettiin hyökkäyksen jälkeen sairaalaan, jossa opiskelijan raadeltu käsi joudutaan operoimaan. Tapaus on aiheuttanut järkytystä, sillä vain kaksi päivää sitten 49-vuotias patikoija Richard White joutui karhun ruoaksi.