Vanhukselle potkut 40 vuotta sitten tehdystä rikoksesta: ”Se oli typerä temppu”

Ohhoh! · Tim Isokivi

Yhdysvaltain Des Moinesissa asuva 68-vuotias Richard Eggers koki ikävän yllätyksen, kun hän sai potkut työpaikastaan Wells Fargo -pankissa. Syyksi ilmoitettiin rötös, jonka Eggers teki 40 vuotta sitten ollessaan vasta 19-vuotias.

Vuonna 1963 Eggers jäi kiinni paikalliselle poliisille yrittäessään käyttää pahvista valmistamaansa väärennettyä kolikkoa itsepalvelupesulassa. Nyt mies joutuu kärsimään seurauksista, sillä uuden lain mukaan rahaa säilövät yritykset kuten Wells Fargo eivät saa palkata rikosrekisterin omistavia ihmisiä.

Vanhus sai potkut, kun kaikilta Des Moinesin Wells Fargon työntekijöiltä otettiin sormenjäljet ja heidän taustansa tutkittiin.

– Se oli typerä temppu, enkä ole ylpeä siitä, mutta en usko että se on riittävän hyvä syy potkujen antamiseen liki puoli vuosisataa myöhemmin, vanhus tilitti ABC-televisiokanavalle. Eggers aikoo haastaa Wells Fargon oikeuteen ja etsii parhaillaan uutta työpaikkaa. Miehen mukaan samankaltaisia tapauksia on raportoitu yhdysvalloissa tuhansittain uuden lain astuttua voimaan.