Suomiko nettikäytön edelläkävijä maailmassa? Ei ainakaan enää

Viihdeuutiset · Stara.fi

Erityisesti viranomaiset pitävät juhlapuheissaan Suomea usein nettiteknologian edelläkävijänä koko maailmassa. Takavuosina näin ehkä onkin ollut, mutta tuore nettikäytön tutkimus vahvistaa Suomen jääneen jo monen muun maan jalkoihin. Maailman parhaaksi nettimaaksi rankattiin nimittäin länsinaapurimme Ruotsi.

Suomi oli World Wide Web Foundationin toteuttamassa Web Index 2012 -tutkimuksessa vasta viidennellä sijalla, sillä edelle kiilasivat Ruotsin lisäksi myös Yhdysvallat, Iso-Britannia ja Kanada. Kymmenen kärkeen mahtuivat myös Sveitsi, Uusi-Seelanti, Australia ja Norja.

Tutkimuksessa selvitettiin sekä teknologian että sosiaalisen median käyttöä ja verkkosisällön saatavuutta ja jakamista 61 kehittyneessä maassa. Yhdysvallat menestyi hyvin siitä huolimatta, että verkon saatavuus ja nettinopeudet olivat maassa muuta kärkipäätä heikompia. Tutkimus selvitti samalla, että Afrikassa vain yksi kuudesta pääsee halutessaan internetiin.