Teinipojat järjestivät valepidätyksen – tempauksella nolo loppu

Ohhoh! · Neea Jokinen

Poliisit joutuvat harmillisen usein pidättämään alaikäisiä rikollisia, jotka ovat esimerkiksi syyllistyneet myymälävarkauksiin. Nyt Yhdysvaltojen Floridassa on tullut ilmi erikoinen rikos, jonka aikana kaksi teinipoikaa esittelivät näyttelijätaitojaan.

17-vuotias Brandon Rhoads ja hänen 14-vuotias kaverinsa järjestivät nimittäin Walmart-kaupassa valepidätyksen varastaakseen keräilykortteja. Teinipoika oli pukeutunut naamiaiskaupasta hankittuun poliisin virka-asuun ja kävellyt sisälle kauppaan kantaen lelukäsirautoja ja muoviasetta.

Brandon Rhoads vilautti kaupan myyjälle lompakkoaan, jossa näytti olevan poliisin virkamerkki. Sen jälkeen hän käveli kaupassa valmiiksi olleen kaverinsa luokse ja ”pidätti” hänet 20 dollarin arvoisista Yu-Gi-Oh!-korttien varastamisesta. Teinipoika laittoi kaverinsa käsirautoihin ja talutti hänet ulos kaupasta.

Walmartin myymäläpäällikko Laura Dougherty seurasi tapahtumia läheltä ja huomasi teinipoikien erikoisen käyttäytymisen. Hän seurasi poikia parkkipaikalle, jolloin varkaat lähtivät juoksemaan karkuun. Paikalle hälytetyt poliisit saivat kuitenkin pojat kiinni kaupan läheltä. Heitä syytetään nyt muun muuassa pidätyksen vastustamisesta ja myymälävarkaudesta, The Smoking Gun -sivusto uutisoi.