Johnny Depp kunnioittaa murhasta syyttömänä tuomittua

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hollywoodin menestyneimpiin tähtiin lukeutuva Johnny Depp ilmoitti taannoin eroavansa pitkäaikaisesta kumppanistaan Vanessa Paradisista. Sittemmin hänen huhuttiin jättäneen kumppaninsa 26-vuotiaan vastanäyttelijänsä Amber Heardin takia.

Johnny Depp on paljastanut, että hänellä on rinnassaan tatuointi, jonka suunnitteli 18 vuotta vankilassa istunut Damien Echols. Damien tuomittiin vuonna 1993 kahden ystävänsä kanssa kuolemaan kolmen kahdeksanvuotiaan pojan murhista, mutta hänet vapautettiin viime vuonna istuttuaan vankilassa 18 vuotta.

– Tämä tatuointi on Damienin suunnittelema. Se on yksi suosikeistani, ja sillä on minulle suuri merkitys, Depp kommentoi The Associated Press -uutistoimistolle.

Myös Damien Echolsilla itsellään on samanlainen tatuointi. Depp ryhtyi tukemaan kolmikkoa julkisesti nähtyään tapauksesta tehdyn dokumenttielokuvan Paradise Lost. Niin kutsutun West Memphisin kolmikon tapaus on herättänyt paljon kohua, sillä miehet tuomittiin murhista vankilaan varsin heikoin todistein.

Useat julkisuuden henkilöt ovat olleet vakuuttuneita kolmikon syyttömyydestä, ja Deppin ohella esimerkiksi Pearl Jam -yhtyeen Eddie Vedder, punk-muusikko Henry Rollins ja Taru Sormusten Herrasta -ohjaaja Peter Jackson ovat osoittaneet heille tukeaan mediassa.

Johnny Depp erosi kesäkuussa ranskalaiskaunotar Vanessa Paradisista seurusteltuaan hänen kanssaan 14 vuoden ajan. Deppillä ja Paradisilla on kaksi yhteistä lasta, 12-vuotias Lily-tyttö ja yhdeksänvuotias poika John. Depp on aiemmin deittaillut muun muuassa näyttelijä Winona Ryderin ja supermalli Kate Mossin kanssa.