Idolsista tuttu suomalaismalli oli kuolla: ”Ei aikaa saada sairaalahoitoon”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime vuonna Idols-kilpailussa nähtiin semifinaaleihin saakka selvinnyt Laura Itkonen, joka oli tuolloin otsikoissa poseerattuaan esimerkiksi tyttökalenterissa. Sittemmin Indonesiaan muuttanut ja siellä malliuraa tekevä Laura kertoo nykyisin kuulumisiaan Staran blogissaan.

Nyt Laura on kertonut Lauran silmät -blogissaan käyneensä kuoleman porteilla Singaporessa maaliskuussa. Pähkinöille pahasti allerginen Laura oli syönyt leipää, jossa oli hänen tietämättään mukana saksanpähkinöitä. Hengenvaarallinen allerginen kohtaus iski välittömästi.

– Illallisen jälkeen huomasin yhtäkkiä ihooni alkavan muodostua pienen pieniä kuumottavia patteja. Pian koko kehoni ja kasvoni turposivat, aloin voida pahoin, ja tajuissaan pysyminen tuntui vaikealta, Laura kirjoittaa Staran blogissaan.

Itkosen isä sattui soittamaan Skypellä samaan aikaan ja neuvoi Lauraa hakeutumaan välittömästi sairaalaan hinnasta välittämättä. Sairaalaan oli liian pitkä matka, joten Laura sai kyydin lääkärille, joka huomasi heti tilanteen vakavuuden.

– Huomasin hänen menevän hieman paniikkiin minut nähdessään, mutta hän yritti pysyä rauhallisena istuessani piinapenkkiin. Hetkeäkään epäröimättä hän otti esille jonkinlaisen lääkeputelin, jonka sisällön pisti nopeasti käsivarteeni.

Lääkäri kertoi Lauralle tylyn tilannekatsauksen.

– Anafylaktinen shokki on jo niin pitkällä, että seuraavaksi kurkkusi turpoaa umpeen, etkä pysty enää hengittämään. Annoin sinulle erästä hormonia, jonka toivomme nyt auttavan, sillä muussa tapauksessa meillä ei valitettavasti ole enää tarpeeksi aikaa saada sinua sairaalahoitoon. Jos viidentoista minuutin kuluttua lääkkeen vaikutus ei ole alkanut, olen hyvin, hyvin pahoillani, Miss Laura, lääkäri totesi.

Lääke alkoi kaikeksi onneksi vaikuttaa ja Laura selvisi hengenvaarallisesta kohtauksesta. Lue hurja tarina kokonaisuudessaan tästä.