Pikkutytön olkapäät olivat mormoneille säädyttömyyttä – sensuroitiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Monet suomalaiset ovat törmänneet mormoneihin lähinnä katukuvassa, sillä yltiösiistit nuoret miehet erottuvat usein varsin hyvin suomalaisista. Mormonien pukeutumiskulttuuri onkin hyvin tiukka, eikä paljasta pintaa sallita miehillä eikä naisilla.

Kuva: LDS.com

Nyt Yhdysvalloissa ihmetellään tapausta, jossa mormonikirkon lehti LDS Church News päätti sensuroida pikkutytön kuvaa syystä, joka tuntuu monien mielestä varsin vähäpätöiseltä. Lehden kesäkuussa julkaistussa numerossa seitsemänvuotias tyttö istui naisen sylissä mekossa, joka jätti olkapäät paljaaksi. Se oli kuitenkin mormoneille liikaa, Daily Mail uutisoi.

Myöhemmin sama juttu julkaistiin kuvineen myös lehden LDS.org -verkkoversiossa, mutta nettikuvassa tytön olkapäät oli peitetty piirtämällä hänen mekkoonsa hihat. Kirkko perusteli muokkausta sillä, että kaikenikäisten naisten tulee esiintyä säädyllisesti.